Katalys - orange-figure-13

Wat een buurtkracht! Feestelijke openingen van initiatieven dit voorjaar

Het regent openingen deze stralende lentedagen! We zijn blij voor jullie allemaal; dankzij jullie eigen dorps-/buurtgenoten ga je elkaar (nog) meer ontmoeten, beter leren kennen, samen dingen ondernemen. Gezelliger, groener, gezonder: “Samen kunnen we alles.” zeiden ze in Heteren. En zo is het.

  • AnderHalfweg in Voor-Beltrum (winnaar van Kern met Pit 2023/24) is nu officieel van én voor het dorp.
  • De Groene Poort Oost in Maastricht opende de deuren van een nieuw buurtpark.
  • Een heus openingsfestival was er voor het warme dorpscentrum Hart van Heteren.
  • De historische moestuin De Haar voor ontmoetingen, kweken en oogsten in Haarzuilens.
  • Bloemen Buurt Moestuin in Ens voor ontmoeting en educatie van jong en oud.

Als Katalys zijn we ook trots op onze adviseurs, die in hun eigen tijd deze en vele andere initiatiefnemers bijstaan met het organisatorische, financiële, juridische of zelfs landschappelijke deel van zo’n plan voor de buurt. Wat er ook gebeurde, zij blijven meedenken en geloven. Ze vieren nu mee dat het is gelukt.
Dankjewel team Gelderland, team Limburg, team Noord-Brabant, team Utrecht en team Flevoland van Katalys en in het bijzonder Henk Ramautar, Mathijs Almekinders, Ellen Janssen, Gid van Schijndel, Robert-Jan de Bes, Ferdinand Hoogewoud (en Ine) en Jaap Ree.

Dit item is gepubliceerd op 18 mei 2024.

Heb je een specifieke vraag voor onze adviseurs in jouw omgeving of heb je interesse in onze ondersteuning bij jullie plan? Onze toegewijde adviseurs, uit heel Nederland en als vrijwilligers aan ons verbonden, denken met je mee. Ze motiveren, inspireren en zetten hun netwerk in.