Katalys - green-arrow-08

Maak in één jaar jullie idee voor de buurt waar …

Kern met Pit is ons jaarlijks programma en daagt bewoners uit om binnen één jaar hun idee voor de buurt te realiseren, zoals de straat vergroenen, een buurtmoestuin of skatebaan aanleggen of een repaircafé opzetten. In alle provincies doen enthousiaste bewoners mee, al meer dan 45 jaar!

… met ondersteuning van Katalys

Kern met Pit ondersteunt jullie om je doel te behalen met onder andere een eigen adviseur van Katalys, workshops, bijeenkomsten en – zo nodig – advies van advies- en ingenieursbureau Arcadis. Na je inschrijving (van september tot november) en de selectie ga je met je buurtgenoten een jaar lang aan de slag. Gelukt? Dan is 1.000 euro én het predicaat Kern met Pit de beloning. Ook maak je kans op de Gouden Pit, een extra prijs van 3.000 euro.

Doe mee met Kern met Pit

De inschrijfperiode voor 2024 is van 1 september tot en met 1 november 2024. Schrijf je in op www.kernmetpit.nl.

Het Kern met Pit programma in 5 stappen

01.

Inschrijven

Steek de koppen bij elkaar in jouw buurt en schrijf jullie buurtinitiatief in tussen 1 september en 1 november. Dat kan in 2023 tot en met 10 november.

02.

Kern met Pit dag

Begin op de startbijeenkomst in januari met jullie buurtinitiatief, ontmoet jullie adviseur en andere initiatiefnemers in jouw provincie.

03.

Aan de slag

Voer gedurende het jaar samen met buurtgenoten je plan uit met ondersteuning van je adviseur, handige workshops en hulp van onze partner Arcadis.

04.

Kern met Pit predicaat

Is het gelukt om je idee te realiseren? Dan is het feest en krijg je 1.000 euro en het predicaat Kern met Pit.

05.

Finaledag voor de Gouden Pit

Op de finaledag ontmoet je de andere 11 trofeewinnaars en win je misschien wel de Gouden Pit ter waarde van 3.000 euro.

Staat jullie buurtinitiatief hier de volgende keer bij?

Op www.kernmetpit.nl krijgen de deelnemers van Kern met Pit een eigen pagina om hun bewonersinitiatief te promoten. Bekijk alle initiatieven van afgelopen jaren en raak geïnspireerd!

Katalys - Katalys-Kern-met-pit-dag-22-2-1280x855

Maak van je buurt een fijnere plek

De inschrijving voor de volgende wedstrijdronde is in september en oktober van het voorafgaande jaar. Schrijf je in, raak geïnspireerd door andere bewonersinitiatieven of kijk waar jullie project aan moet voldoen om mee te doen.

Katalys - Kern-met-Pit-logo

Wil je ons persoonlijk wat vragen over jullie project?

Mail of bel met onze Kern met Pit programmaleiders Margje van Spaendonck en Arianne Aanstoot.