Katalys - orange-figure-13

We nemen afscheid van Annemarie Jorritsma

Per 1 januari 2024 legt Annemarie Jorritsma de voorzittershamer van Katalys neer. Zij was ruim 8 jaar onze bestuursvoorzitter. We zijn Annemarie dankbaar voor haar tomeloze energie en positieve drive. Ook verwelkomen we Ahmed Marcouch; hij neemt nu de voorzittersrol over.  

Jitske Tiemersma, directeur Katalys: “Annemarie Jorritsma was voor KNHM foundation, nu Katalys, een sprekend boegbeeld en een voorvechter voor de kracht van bewoners. Zij heeft zelf een mentaliteit van aanpakken en samen de schouders eronder. Dat paste geweldig bij het karakter van de lokale initiatieven die onze adviseurs begeleiden, en bij ons programma ‘Kern met Pit’. Annemarie was een zeer toegankelijke en bereikbare voorzitter die, waar ze maar kon, inging op al onze vragen en verzoeken.” 

“Ook was Annemarie een kritische meedenker waar het ging om de organisatie van Katalys. De laatste spannende periode, waarin een strategische heroriëntatie leidde tot een nieuwe koers en een nieuwe naam, was ze een sterke steun in het ontwikkelen en uitwerken van het toekomstbeeld van Katalys.  

We zullen haar missen, maar zeker ook het contact behouden. Annemarie, heel hartelijk dank!” 

“Ik was de afgelopen 8,5 jaar de voorzitter van eerst KNHM of Heidemij en nu Katalys. Daar ben ik reuze trots op want Katalys versterkt de kracht van mensen in wijken in dorpen om te werken aan hun eigen leefomgeving. Wat is er mooier dan dat.”