Katalys - orange-figure-13

Van leeg schoolterrein naar een park en paviljoen voor de buurt

Eind 2017 wordt Basisschool Hilmare in Hillegom door de gemeente gesloopt. De buurtbewoners willen het schoolterrein inrichten als park en richten een projectgroep op. Het doel is een park voor jong en oud, een buurt ontmoetingsplaats waar de cohesie van de buurt wordt vergroot. Afgelopen zaterdag werd de eerste ‘plank’ geplaatst als start van de bouw van het Juliana paviljoen.

Honderd buurtbewoners

Twee jaar na de start van het burgerinitiatief is het tijd voor een feestje in het Julianapark: de eerste ‘plank’ is geplaatst als officiële start van de bouw van het Juliana paviljoen. In aanwezigheid van bijna honderd buurtbewoners en met muzikale omlijsting door de Hillegomse Harmonie Kapel, plaatst wethouder Jan van Rijn de eerste plank voor het nieuwe paviljoen.

Herinnering

Bijzonder was dat er een bord ter ere aan alle overleden kinderen geplaatst werd. Bij de eerdere werkzaamheden aan het park werd een oud bordje ter herinnering aan overleden kinderen van de Marijkeschool gevonden. Het bord aan het paviljoen werd geplaatst in de aanwezigheid van een ouder die 30 jaar geleden zijn kind verloor. Het paviljoen moet in april gereed zijn.