Katalys - orange-figure-13

Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers in besturen

AVG, WBTR, BTW… Veel wet- en regelgeving is moeilijk, technisch, super onduidelijk én, belangrijker, eigenlijk helemaal niet van toepassing op met name kleinere vrijwilligersorganisaties. Ze hebben er voornamelijk last van. Je bent er een hoop tijd én geld aan kwijt. En dat terwijl er toch al zoveel komt kijken bij het runnen van een vrijwilligersorganisatie.

Wij vinden het belangrijk dat vrijwilligers meer tijd kunnen besteden aan hun vrijwilligerswerk dan aan wet- en regelgeving. Daarom steunen wij, en met ons vele partners, de petitie ‘Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers in besturen!’. Doe jij ook mee?

Teken of deel dan de petitie Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers in besturen.

En vraag iedereen in je omgeving – vrijwilligers, bestuursleden, familie en vrienden – om dat ook te doen, want dit stopt pas als we ons laten horen! Het is zo jammer als deze overregulering ons fantastische vrijwilligerswerk blijft overspoelen. Voor onszelf, maar nog meer voor de samenleving.

Meer informatie over de organisaties die de petitie zijn gestart, vind je op: https://www.vrijwilligerswerk.nl/petitieregeldruk/default.aspx