Katalys - orange-figure-13

The Fighter wint Pitchen voor Impact 2019

Rivierpodium The Fighter heeft zijn naam eer aan gedaan. Na een paar maanden hard werken won dit bewonersinitiatief 25 adviesuren tijdens de eindpitch van het traject Pitchen voor Impact. De initiatiefnemers willen het activiteitenaanbod op het schip in Rotterdam uitbreiden, een grotere rol laten vervullen in de verbetering van de leefbaarheid van de aangrenzende wijk en de inkomstenstroom verbreden.

Voor het vijfde jaar organiseerden KNHM foundation en LSA bewoners het traject ‘Pitchen voor Impact’. Een traject waarin ondernemende bewoners met een pril idee door middel van workshops en trainingen in korte tijd worden klaargestoomd voor een pitch waar ze geld en ondersteuning kunnen winnen. In Theater de Kikker presenteerden alle initiatieven hun plannen om meer impact te maken in de wijk. In de zaal zaten de initiatiefnemers en onder meer vertegenwoordigers van VSB fondsStichting DOEN en Oranjefonds.

kennis en cash

Rivierpodium The Fighter won deze juryprijs vanwege hun heldere plan en concrete vraag. Die 25 uur ondersteuning kan op verschillende manieren ingevuld worden, van financiële adviezen tot steun bij het verder uitwerken van hun ondernemingsplan. Daarnaast mocht ook het publiek stemmen op hun favoriete pitch. Twee initiatieven kregen evenveel stemmen en gingen beide met de publieksprijs naar huis. Stationshuis Fatta en Kinderboerderij Nieuw Rotsoord wonnen 1000 euro.

pitchen voor impact

Ook de andere deelnemers gingen niet met lege handen naar huis. Zij hebben tijdens het traject veel ervaring opgedaan. Zo is het ondernemingsplan sterker geworden en is hun overtuigingskracht vergroot. Ook hebben alle initiatieven nuttige contacten opgedaan die hen verder gaan brengen.

Meer weten over Pitchen voor impact of volgend jaar meedoen? Neem dan even contact op met KNHM participaties.