Katalys - orange-figure-13

Spijker je kennis bij met online workshops!

Als jij niet naar ons toe kunt komen, komen wij gewoon naar jou. Digitaal, natuurlijk. Wil je je kennis bijspijkeren over fondsenwerving, of vrijwilligers vinden en binden of meer weten over bestuur en toezicht van je initiatief? Geef je dan op voor een online workshop.

In de week van 12 april organiseren we elke dag een workshop die je gewoon voor de computer kunt volgen. Als je je inschrijft, krijg je een uitnodiging en een korte uitleg hoe je de workshop online kunt bijwonen.

 • Rechtsvormen & Organisatie – 12 april
  Op maandag 12 april vertellen we je alles over rechtsvormen & organisatie: wanneer kies je als burgerinitiatief voor een vereniging of stichting? En hoe vind je capabele bestuursleden? Je leert het in deze informatieve online workshop.
 • Bestuur en Toezicht – 13 april
  Wanneer jullie bewonersinitiatief groeit in activiteiten en financiële verantwoordelijkheden wordt goed bestuur steeds belangrijker. In deze workshop bespreken we wat de verschillen zijn tussen besturen, adviseren en toezicht houden en hoe je dat goed en prettig invult.
 • Vrijwilligers vinden & binden – 14 april
  Vrijwilligers: hoe vind je ze, hoe bind je ze, hoe houd je ze enthousiast? Zeker nu? Op woensdag 14 april vertellen we je er alles over.
 • Plan van Aanpak – 14 april
  Als initiatiefnemer ontkom je niet aan het schrijven van een plan van aanpak. Gemeente en fondsen, maar ook je directe omgeving wil graag weten wat je gaat doen. Maar wat zet je in een plan van aanpak? En hoe begin je?
 • Fondsenwerving – 15 april
  Heb je geld nodig om je initiatief te realiseren? En hoe schrijf je dan een aanvraag? Onze ervaringsdeskundige neemt je mee en geeft je waardevolle tips op donderdag 15 april in deze interactieve workshop waarin je veel vragen kunt stellen.
 • Sociale coöperaties – 15 april
  Je ziet als dorpsinitiatief of broedplaats mensen binnenlopen die moeilijk aan het werk komen. Denk dan eens aan een sociale coöperatie, waar mensen met behoud van hun uitkering kunnen ondernemen. Experts Jessica de Ruijter en Karin Rienstra leggen uit hoe het werkt.

Bekijk alle (online) workshops en schrijf je snel in!