Katalys - orange-figure-13

Op de koffie bij het Democratiefestival

Een eigen mening hebben, met elkaar in discussie kunnen gaan en in vrijheid leven zijn zaken die we als vanzelfsprekend ervaren, maar dat is het niet. Het is goed om daar eens bij stil te staan. Het Democratiefestival, aanstaande vrijdag en zaterdag in Nijmegen, biedt daarvoor een podium. Het evenement is een initiatief van het ministerie van BZK en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en gratis toegankelijk voor iedereen.

Geen politiek feest

In Scandinavië en de Baltische staten zijn de democratiefestivals al jaren een groot succes om de maatschappelijke dialoog te stimuleren. Ze trekken tienduizenden bezoekers en brengen mensen bijeen die elkaar in het dagelijks leven niet zo snel tegenkomen. Het is geen politiek feest, juist niet: het gaat over onderwerpen die betrekking hebben op je eigen leven en hoe we onze maatschappij vorm willen geven. Het is vooral een laagdrempelige uitnodiging om mee te doen en wellicht zelf geïnspireerd te raken iets te veranderen in je eigen omgeving.

Participatie-inspiratie

Daarom zijn we namens KNHM foundation ook aanwezig in de tent van het We doen het samen! Festival. Het geeft ons de gelegenheid de bezoekers te laten zien wat je kunt doen als de participatie-inspiratie of het vrijwilligersvirus je eenmaal te pakken heeft: tijdens het We doen het Samen! Festival geven we de bezoekers graag al het gereedschap mee om een burgerinitiatief te starten of juist te laten groeien.Plattegrond van het festival in Veur Lent Nijmegen.

Vind je het dus leuk om mee te denken en te praten over het Nederland van nu en straks, maar wil je ook leren debatteren als Obama, op de BMX-baan racen, uit een ME-bus ontsnappen en genieten van de muziek van onder andere Merol en Danny Vera? Kom dan vrijdag 30 augustus en/of zaterdag 31 augustus naar het Democratiefestival.

Kom een bakkie drinken in de We doen het samen! Festival tent

En als je er dan toch bent: we ontmoeten je op de vrijdag graag in onze We doen het samen! Festival tent. Je krijgt er een voorproefje van wat je kunt verwachten op hét festival voor burgerinitiatieven: kennis & inspiratie over hoe je een succesvol initiatief opzet, vrijwilligers vindt, aan geld komt voor je initiatief en hoe je samen met anderen écht iets kunt veranderen in jouw buurt of wijk.

De koffie & thee staan klaar!