Katalys - orange-figure-13

KNHM foundation Jaarbericht 2021

Het KNHM foundation Jaarbericht 2021: een online magazine vol met mooie verhalen over actieve burgers en hun dromen. Over mensen uit het hele land die hun leefomgeving socialer en mooier willen maken. En die aan de slag gaan met die droom. Zelfs in het afgelopen roerige jaar waren er volop prachtige momenten, bijzondere initiatieven en gedreven vrijwilligers.

Natuurlijk betekent zo’n tweede jaar met flinke beperkingen door alle maatregelen een niet te ontkennen last en uitdaging voor bepaalde bewonersinitiatieven. Maar gelukkig zien nieuwe vormen van ontmoetingen en gemeenschap het daglicht en de creativiteit van buurtbewoners die elkaar helpen is inspirerend. In het hele land zijn gedurende het uitzonderlijke jaar mooie activiteiten en initiatieven opgestart en elkaar online ontmoeten is voor velen ingebed in de dagelijkse standaard. Wat een veerkracht, creativiteit en volhardendheid hebben de talrijke bewonersinitiatieven in wederom een coronajaar laten zien!

Het blijft bijzonder dat wij al die initiatiefnemers als KNHM foundation daarbij mogen helpen. Om hun dromen te realiseren met advies op maat, met een praktische workshop, met een lening of met een nieuw contact. Met onze adviezen en procesbegeleiding geven we initiatieven net dat ene duwtje in de rug.

Dat is waar KNHM foundation zich ook de komende jaren voor in blijft zetten: samen met actieve burgers werken aan een mooie, fijne en veilige leefomgeving. Met doe- en daadkracht en met dromen voor meer diversiteit en aandacht voor de leefbaarheid van de aarde. Daarmee bouwen we samen met initiatieven aan sterke gemeenschappen die het hart vormen van onze samenleving.