Katalys - orange-figure-13

KNHM foundation Jaarbericht 2018

In 2018 heeft KNHM foundation zich ook weer met enorm veel energie ingezet voor burgers die zelf de regie pakken over hun leefomgeving en in hun buurt mooie projecten realiseren. In het Jaarbericht 2018 lees je een selectie van onze meer dan 300 bijzondere projecten, initiatieven en bewonersbedrijven.

Tijdens zijn kersttoespraak vatte Koning Willem-Alexander voor mij het jaar 2018 goed samen: “Actieve burgers die het ondanks alle verschillen samen willen bolwerken. Dat is wat ons sterk maakt. We onderschatten vaak de positieve invloed die we met onze bescheiden mogelijkheden als mens kunnen hebben. Juist dicht bij huis wordt de wereld gewonnen. We kunnen samen niet alles, maar wel veel”

Ook KNHM foundation is ervan overtuigd dat mensen zelf hun buurt, hun leefomgeving kunnen veranderen en verbeteren. En samen, met een klein steuntje in de rug van bevlogen professionals, worden hun ideeën en plannen sneller werkelijkheid. Dan kan er worden gepland, gebouwd, gewerkt, gedeeld en genoten. De diversiteit in al die initiatieven die we begeleiden vind ik zo bijzonder. Van het verzorgen van een schoolmoestuin in het Groningse  Vriescheloo en het organiseren van een dorpsmusical in het Gelderse Tricht, tot aan het opzetten van een buurtnetwerk in het Brabantse Uden en een multifunctioneel dorpshuis in het Limburgse Merselo: in heel het land komen mensen steeds meer in actie. En al die mensen brengen beweging in hun eigen leefomgeving. Samen. Want met elkaar kunnen we heel veel.

Actieve burgers op weg helpen hun ideeën en dromen voor hun omgeving waar te maken. Dát blijft ook dit jaar de focus van KNHM foundation. Er zit  namelijk zoveel potentie en kwaliteit in mens, buurt en maatschappij. Laten we samen die wereld winnen!

Annemarie Jorritsma

Voorzitter KNHM foundation