Katalys - orange-figure-13

Katalys is onze nieuwe naam

Dit jaar vieren we ons 135-jarig bestaan. En omdat we van plan zijn nog zeker 135 jaar dóór te gaan, is het tijd voor een nieuwe naam. Een naam die duidt wat we doen. Een naam die onderscheidend is tussen alle organisaties die betrokken zijn bij bewoners- en burgerinitiatieven, want dat zijn er inmiddels veel geworden. Een naam die hedendaags aandoet maar ook nog jaren meekan. Een naam die je makkelijk onthoudt.

We waren KNHM. Onze nieuwe naam is Katalys.
We spreken het uit als ka-taa-lis.

Wij helpen om het uitvoeren van een plan op gang te brengen of te versnellen. Soms door het aanreiken van het juiste contact, door adviezen over de juiste weg bij de overheid of financiers, door het helpen bij projectplannen of bij financiële puzzels.

Katalys - KNHM-wordt-Katalys-logo-1280x178

Onze oorsprong

We zijn blij met onze nieuwe naam, maar spannend is het wel. We zijn zeker niet over één nacht ijs gegaan. Leuk om te weten is dat ons nieuwe logo een verwijzing is naar onze oorsprong. Het is geïnspireerd op ontwerptekeningen en kadastrale kaarten. De losse elementen met verschillende vormen komen langs (onzichtbare) lijnen bij elkaar en worden samen een nieuw geheel. Onze kleuren zijn de vertrouwde kleuren gebleven.

Een goed gevuld jubileumjaar

In 1888 zijn we opgericht, destijds onder de naam Vereniging Nederlandsche Heidemaatschappij. Zóveel historie, zóveel betrokkenheid bij de ontwikkeling van ons land, dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom vieren we ons jubileum niet alleen met een nieuwe naam, maar ook met gedegen onderzoek naar hoe actief Nederlanders zijn voor hun leefomgeving. En organiseren we 12 conferenties – landelijk en in elke provincie – over de struikelblokken waar initiatiefnemers, maar ook hun partners in het professionele veld hun weg omheen vinden.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Voor alle initiatiefnemers die in de aanloop naar of uitvoer van hun plan ergens vastlopen: we zijn er! In het hele land, deskundig, betrokken en met een berg aan lokale kennis en contacten. Met de deskundige adviseurs in elke provincie die – net als de initiatiefnemers die zij ondersteunen – hun vrije tijd, hun eigen netwerk en hun ervaring steken in beter leven in de omgeving. We zijn er met Kern met Pit, met onze maatschappelijke financieringen, met extra hulp van experts van Arcadis, met workshops en webinars.

Samen werken we aan sterke dorpen en buurten in heel Nederland. Hopelijk tot binnenkort!

Dit item is gepubliceerd op 29 augustus 2023.