Katalys - orange-figure-13

“De muren kwamen thuis op me af”

Wijkkamers Avedan in Almelo weer open

De wijkkamers van welzijnsorganisatie Avedan zetten deze week de deuren weer open. En al kunnen de deelnemers nog maar in kleine groepjes meedoen, de opluchting is enorm. „Ik ben zo blij om hier weer te komen. De muren kwamen thuis op me af”, zegt deelneemster Ria Huiskes van wijkkamer De Hagedoorn.

De Hagedoorn in het Nieuwstraatkwartier is één van de zes wijkkamers waar de activiteiten weer worden opgestart. Maar toen samenkomen door corona helemaal niet mocht, zaten de medewerkers en vrijwilligers van Avedan niet stil. „We hebben veel tijd gestoken in het onderhouden van de contacten. Deelnemers bellen, met plantjes de buurt in om even te horen wat er speelt. We hebben bewegingskaarten met oefeningen verstuurd die mensen thuis konden doen. En in onze appgroep plaatsten we onder meer taalfilmpjes”, zegt coördinator Linda Meijer.

>> Lees verder op de website van het AD >>

Meer weten over hoe je als buurthuis coronaproof open kunt? In onze online bijeenkomst gaven experts en andere buurthuizen allerlei tips en advies. Je leest het verslag van deze bijeenkomst hier.  Wijkkamers Avedan © Lenneke Lingmont (AD)