Katalys - orange-figure-13

Coronahelpdesk voor burgerinitiatieven

Het coronavirus heeft het dagelijks leven op de kop gezet. Tegelijkertijd zien we dat mensen juist op dit moment het initiatief nemen een project te starten om mensen uit hun buurt, wijk of dorp te helpen. Maar het kan ook zijn dat je een vraag hebt over een lopend burgerinitiatief. De coronahelpdesk van KNHM helpt je graag verder!

Initiatieven ontwikkelen om je eigen buurt, wijk of dorp te verbeteren kan enorm veel energie geven. Vanuit KNHM foundation denken we daarom graag met je mee. Hieronder hebben we alle relevante informatie voor je op een rijtje gezet.

Helpdesk KNHM foundation

Heb je een vraag? Of wil je even sparren over je idee? Op de contactpagina vind je een agenda waarop je een belafspraak kunt inplannen. Op genoemd tijdstip neemt een adviseur van KNHM foundation contact met je op. De helpdesk is elke werkdag geopend tussen 10.00 en 12.00 uur.

Nu advies nodig?

Wil je liever direct contact met ons? Bel naar 026 44 55 146 of mail naar info@knhm.nl

Praktische tips

Onze KNHM-adviseurs hebben voor alle burgerinitiatieven in Nederland een handige lijst gemaakt vol tips en ideeën. De lijst is onderverdeeld in twee thema’s: organisatie en financiën. We delen hem graag met al die actieve burgers die nu hun project op een laag pitje moeten zetten.

Ga naar de tips >

Online workshops

KNHM organiseert verder met enige regelmaat online workshops om je kennis bij te spijkeren over bijvoorbeeld fondsenwerving, crowdfunding, financiële administratie of rechtsvormen. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Stuur even een mailtje naar info@knhm.nl dan sturen we je een bericht als er nieuwe online workshops zijn gepland.

Meteen kennis bijspijkeren met praktische video’s

Als initiatiefnemer ontkom je niet aan het schrijven van een plan van aanpak. Gemeente en fondsen, maar ook je directe omgeving wil graag weten wat je gaat doen. Maar wat zet je in een plan van aanpak?

Bekijk de video waarin Pieter Rozema vertelt waarom een Plan van Aanpak zo belangrijk is en waarin hij je een aantal tips geeft welke onderdelen in het plan moeten komen te staan.

Hoe pak je social media aan

Het inzetten van social media kan veel opleveren voor jouw initiatief. Maar waar begin je? Welk kanaal is geschikt voor jullie project? Wie is jouw doelgroep en hoe zet je social media succesvol in voor je burgerinitiatief?

Bekijk de vijf korte praktische tips van Mariska Lokker zodat je direct aan de slag kunt of je bestaande social media aanpak kunt verbeteren.

Veel gestelde vragen en antwoorden

Jazeker! KNHM foundation ondersteunt mensen die hun eigen buurt, wijk of dorp willen verbeteren. Dit doen we met advies en de inbreng van een uitgebreid netwerk. Dit gaat gewoon door.

KNHM foundation maakt in de advisering van initiatieven vaak gebruik van de expertise van het ingenieurs en adviesbureau Arcadis. Ook deze ondersteuning gaat gewoon door.

Vanwege de maatregelen in het kader van de coronacrisis kunnen we op dit moment geen afspraken maken op locatie of kantoor. De advisering gaat digitaal (mail, Skype of Teams) of telefonisch. Mocht je een vraag hebben, mail ons via info@knhm.nl. Een adviseur van KNHM neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Daarnaast hebben we een dagelijks spreekuur. Op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur staan adviseurs van KNHM Foundation voor je klaar om je te helpen. Je kunt via de agenda op de contactpagina een afspraak inplannen. Op het gewenste tijdstip neemt een van onze adviseurs contact met je op.Onze adviseurs van KNHM Participaties nemen contact op met alle initiatieven die we ondersteunen vanuit KNHM Participaties. Samen kunnen we kijken op welke manier we hier een oplossing voor kunnen vinden. Kijk hier alvast voor enkele financiële tips.We organiseren met enige regelmaat online workshops. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data? Stuur dan een mailtje naar info@knhm.nl

We gaan er vooralsnog vanuit dat de gewone workshops na 1 september weer plaats kunnen vinden.Wij begrijpen goed dat deze crisis een extra uitdaging is. Neem contact op met je eigen KNHM adviseur of mail naar kmp@knhm.nl. Dan kijken we samen naar een oplossing. In de beoordeling van de projecten zullen we hier zeker rekening mee houden.Jazeker. Deelnemers aan Kern met Pit kunnen maximaal 2 dagen ondersteuning krijgen vanuit het ingenieurs- en adviesbureau Arcadis. Dit blijft zo, alleen kunnen we tot 1 juni geen fysieke afspraken maken. Advisering vanuit Arcadis kan uiteraard wel telefonisch, per mail of via Skype of Teams. Neem contact op met je adviseur of mail ons kmp@knhm.nlHet We Doen Het Samen-festival is uitgesteld naar zaterdag 5 september 2020 (onder voorbehoud van nieuwe maatregelen vanuit het RIVM en de overheid). Dan vindt ook de landelijke finale Kern met Pit 2019 plaats. Reserveer deze datum alvast in je agenda! Mocht het festival alsnog niet doorgaan, dan organiseren we de finale online. We houden je op de hoogte!Maak een belafspraak met een van de KNHM adviseurs als je een vraag hebt die hier niet tussen staat. Je kunt contact opnemen met het bureau van KNHM foundation via 026-4455146. Ook kun je een mail sturen naar info@knhm.nl