Katalys - Katalys-conferentie-Gelderland-header-email

135-jarig Katalys sluit tournee af in bakermat Arnhem

In heel Nederland zetten ruim 4,2 miljoen mensen zich in om hun eigen omgeving beter, veiliger, groener en gezelliger te maken, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Motivaction in opdracht van Katalys. Ook in Gelderland wemelt het van de bijzondere initiatieven. Op enig moment kloppen veel hiervan aan bij fondsen, de gemeente, welzijnsorganisaties, woningbouwcorporaties en ondersteuningsorganisaties. Bij u, bij ons.  

Graag nodigen we u samen met Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland (DKK) uit voor een inspiratiemiddag. Hierin staat de verbinding tussen de systeem- en de leefwereld centraal. Uit het hele land verzamelden we honderden waardevolle tips en geitenpaadjes en de vraag is nu: hoe maken we het concreet? Wat zouden eerste stappen kunnen zijn? Wie of wat is daarvoor nodig? Doel is om aan het eind van de middag nóg beter in staat te zijn om bewonersinitiatieven de broodnodige ruimte te geven. De conferentie vindt plaats op het Huis van de Provincie Gelderland op donderdagmiddag 21 maart, van 13.00 tot 17.00 uur.  

  • Korte keynote door Floor Milikowski. Een bondig en aansprekend verhaal over de toenemende aandacht voor maatschappelijke en menselijke waarden in het beleid. Milikowski schetst waarop onze huidige manier van beleid maken is gebaseerd, waarom verandering noodzakelijk is en hoe geitenpaadjes van professionals daarbij kunnen helpen; 
  • Bijdrage van Dirk Vreugdenhil, Gedeputeerde provincie Gelderland, over het beleid en de plannen van de provincie om ruimte te geven aan burgerinitiatieven en de samenwerking te bevorderen;  
  • Van Tip naar Plan: samen bespreken hoe we tips en geitenpaadjes kunnen omzetten in concrete plannen en contacten; 
  • Gedeputeerde Vreugdenhil ontvangt het eerste exemplaar van Geitenpaadjes en Hartekreten;
  • Ruime gelegenheid tot ontmoeting en uitwisseling.

Zet jij je in voor de leefbaarheid en vitaliteit van dorpen en wijken en voor bewonersinitiatieven? En werk je bij een welzijnsorganisatiewoningcorporatiegemeentewaterschap of fonds? Ben je elders als professional betrokken bij initiatiefnemers? Of heb je als bewoner al heel wat actieve jaren erop zitten in je eigen dorp of buurt en kun je jezelf een ervaren initiatiefnemer noemen? Dan nodigen we van harte uit om je aan te melden. De bijeenkomst is op uitnodiging, maar we waarderen het als je je belangstelling aangeeft.

Katalys - Floor-Milikowski
Katalys - cover-Klein-land-met-verre-uithoeken

In samenwerking met:

Katalys - DKK-logo