Katalys - orange-figure-13

Hortus Alkmaar

De Hortus als regionaal centrum voor natuureducatie, als kennisonderzoekscentrum voor geneeskrachtige planten en een plek waar bedrijfsleven, onderwijs en gemeenschap samen te werken, te leren, en zorgen voor de schatten die in deze schatkamer bewaard en bewaakt worden, nu en in de toekomst.

De Hortus als regionaal centrum voor natuureducatie, als kennisonderzoekscentrum voor geneeskrachtige planten en een plek waar bedrijfsleven, onderwijs en gemeenschap samen te werken, te leren, en zorgen voor de schatten die in deze schatkamer bewaard en bewaakt worden, nu en in de toekomst.Hortus Alkmaar is een unieke botanisch tuin van bijna 2 hectare die met respect voor de natuur door medewerkers en vrijwilligers wordt beheerd, onderhouden en verder ontwikkeld en die beschikt over de grootste collectie geneeskrachtige planten van Nederland en wellicht West-Europa. Hortus Alkmaar wil door een verdere professionalisering, een sterke uitbreiding van onze naamsbekendheid, een uitbreiding van onze mogelijkheden en grond een breder publiek bereiken en meer mogelijkheden creëren voor het opleiden van mensen in de WIA en het bieden van een zinvolle werkomgeving aan mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt.

De ondernemers: Hans Cornelisse, Erik H. ten Winkel, Petra van Ollefen, Cor Thomas en Suzanne Glorie. Bekijk ook eens de website van Hortus Alkmaar.