Katalys - orange-figure-13

Hoe gaat het nu met… De JoJo?

Een weggeefwinkel, een Repair Café, een Koffiecorner, diverse werkplaatsen (fietsen, hout, computers), dagbesteding, een voedseldeelkast en nog veel meer! Dat is Ontmoetingswerkplaats De JoJo in Sassenheim.

Initiatiefnemers Lisa de Blok en Daan van der Linden runnen sinds 2017 in het centrum van Sassenheim ontmoetingswerkplaats De JoJo, een broedplaats voor nieuwe initiatieven van onderaf. Mensen komen hier samen om elkaar te ontmoeten, te praten, samen te werken en van elkaar te leren. Een van de belangrijkste activiteiten is de organisatie van een repair-café. Enthousiaste vrijwilligers staan drie dagen per week paraat om de ontmoetingswerkplaats open te stellen voor bezoekers.

Om de plannen voor hun droomlocatie scherper te krijgen en meer handvatten te krijgen voor een duurzamer verdienmodel deden zij in 2018 mee met Pitchen voor Impact, de training voor ondernemende initiatieven en wonnen zij onze training Burgerplanvorming. Hoe gaat het nu met ze? Wat hebben ze neergezet? Lisa vertelt het in het filmpje hiernaast. 

Zijn jullie als initiatief ook bezig zijn met de aankoop of overname van een leegstaand pand, een oude gymzaal of school? Neem je (in de toekomst) het beheer/exploitatie van een buurthuis of ontmoetingscentrum op je? Doe dan mee met Pitchen voor Impact, ons trainingstraject samen met LSAbewoners en Social Enterprise NL, speciaal voor ondernemende bewoners die meer willen halen uit vastgoed.