Katalys - orange-figure-13

Dag van de burgerinitiatieven

Op zaterdag 9 april was het de Dag van de Burgerinitiatieven. Een dag voor alle actieve bewoners, sociale ondernemers, vrijwilligers en initiatiefnemers uit heel Nederland.

Alle organiserende partners van het We doen het samen! Festival geloven in actieve bewoners en willen dit graag stimuleren door de levensvatbaarheid van hun initiatieven in heel Nederland te vergroten. Vandaar dat zij deze speciale dag in het leven hebben geroepen. Om die beweging met elkaar te vieren, elkaar te inspireren én te motiveren.

Koffieuurtje

Misschien ken je ze wel: de buurvrouw die altijd een oog heeft voor eenzame ouderen in de wijk en op eigen houtje een koffieuurtje is gestart. Of de mensen van het buurthuis die activiteiten bedenken voor inwoners die het hard nodig hebben. Maar ook vrijwilligers die ervoor zorgen dat de kinderboerderij in de buurt blijft draaien, of een enthousiaste buurtgroep die van een leeg schoolterrein een park maakt voor de hele wijk.

Een betere wereld

Het zijn actieve burgers die ondanks alle praktische bezwaren ervoor zorgen dat dromen worden waargemaakt. Wat zij gemeen hebben is dit: de wens voor een betere buurt en uiteindelijk een betere wereld om door te geven aan onze kinderen.

De dag van de Burgerinitiatieven is een dag om te laten zien dat we trots zijn op álle mensen, die dichtbij huis de wereld maken.