Katalys - orange-figure-13

We Doen Het Samen! Festival

Op zaterdag 13 april 2024 verwelkomen we je weer graag op het We Doen Het Samen! Festival. Hier komen actieve burgers en beleidsmakers samen, vieren we de belangrijke bijdrage van bewonersinitiatieven, delen we kennis en inspiratie met elkaar en doen een oproep aan overheid en politiek. Zoek ons op, werk met ons samen, geef ons ruimte!

Het We doen het samen! Festival betekent ontmoeting tussen praktijk en beleid, uitwisseling, praktische tips, inspirerende inzichten én financiële mogelijkheden voor je project of initiatief. Je kunt meedoen met workshops, luisteren naar bijzondere sprekers of kennismaken met verschillende fondsen en organisaties die jouw initiatief een stap verder helpen.

  • Locatie: Prodentfabriek Amersfoort
  • Start: 10:00 uur

Tijdens het festival vindt de aftrap plaats van het actieprogramma van de We Doen Het Samen Coalitie. Katalys, Nederland Zorgt voor Elkaar, Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV), Stichting DOEN, VSBfonds, Oranje Fonds, Landelijke Vereniging Kleine Kernen (LVKK) en LSA bewoners zetten daar graag samen de schouders onder. Door onze krachten te bundelen wordt daadkracht van lokale gemeenschappen groter. Ook vindt de finale plaats van Kern met Pit. Het is een dag voor iedereen die zich bezighoudt met bewonersinitiatieven en gemeenschapskracht wil versterken!

Workshops en bijeenkomsten

Hoe maak ik een bedrijfsplan of plan van aanpak? Waar vind ik vrijwilligers? Hoe geef ik ons bewonersinitiatief een boost op social media? Welke manieren zijn er om aan geld te komen? Doe mee met de workshops en krijg direct antwoord op jouw vraag tijdens onze workshopweken.