Katalys - orange-figure-13

Verduurzaam je buurthuis met de kennissessie in Groningen

Willen jullie aan de slag met het verduurzamen van jullie ontmoetingsplek? Weten jullie niet precies waar te beginnen? Kom dan naar de kennissessie ‘Verduurzaam je ontmoetingsplek’ op 24 januari in Groningen.

Met handige werkboeken kun je je locatie in beeld brengen en je eigen plan van aanpak ontwikkelen. Tijdens de WarmteBoost bijeenkomst krijg je uitleg over de werkboeken door experts van Arcadis. Ook gaan we oefenen zodat je hiermee voor je eigen buurt- of dorpshuis aan de slag kunt. Adviseurs van Katalys kunnen je hierbij helpen. 

Kennissessie Groningen | Woensdag 24 januari | 16:00 – 20:00

 • Locatie: Stichting MFC Engelbert
 • Adres: Woldjerspoorweg 5a, 9723 ER Groningen
   

De kennissessie is van 16:00 tot 20:00 (Natuurlijk zorgen we ook voor een maaltijd).

 • Introductie en een rondleiding. 
  Op de plekken waar we de kennissessies organiseren hebben de besturen van de ontmoetingsplekken al flinke stappen gezet op het gebied van het verduurzamen van het pand. Laat je inspireren. 
 • Uitleg WarmteBoost werkboeken. 
  Hoe gebruik je deze handige werkboeken die je stap voor stap meenemen in het verduurzamingsproces. Ook krijg je praktische tips. 
 • Aan de slag met jouw plan op maat.
  Na de uitleg ga je zelf aan de slag met het uitwerken van je eigen plan op maat voor jouw ontmoetingsplek. Geen pand is hetzelfde, vandaar een plan op maat voor elke plek. 
 • En nu verder
  We geven tips over vervolgstappen, mogelijkheden tot financiering en de mogelijkheden voor ondersteuning om de gemaakte plannen ook uit te voeren. 

Kortom, willen jullie stappen zetten met het verduurzamen van jullie ontmoetingsplek en is het lastig om hiermee te beginnen? Dan is deze kennissessie echt iets voor jou. 

WarmteBoost is een initiatief van het Postcode Loterij Buurtfonds, Katalys, LSA Bewoners, Oranje Fonds en de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK) en wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Workshops en bijeenkomsten

Hoe maak ik een bedrijfsplan of plan van aanpak? Waar vind ik vrijwilligers? Hoe geef ik ons bewonersinitiatief een boost op social media? Welke manieren zijn er om aan geld te komen? Doe mee met de workshops en krijg direct antwoord op jouw vraag tijdens onze workshopweken.