Katalys - orange-figure-13

Start inschrijving Kern met Pit

Arnhem, 1 september 2023

Van beweegpark tot pluktuin, van buurtkamer tot repaircafé; al 45 jaar ondersteunt Kern met Pit mensen met dromen voor hun buurt met gratis kennis, advies en een groot netwerk. Is het idee binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners 1000 euro voor hun initiatief én maken ze kans op de Gouden Pit ter waarde van 3000 euro. De inschrijving voor Kern met Pit is nu geopend!

Deelnemers aan Kern met Pit kunnen de kennis en het landelijke netwerk inzetten van Katalys, de nieuwe naam van KNHM foundation. Ze krijgen gratis ondersteuning om aan de slag te gaan. Een eigen adviseur als coach, interessante workshops (bijvoorbeeld over fondsenwerving), de mogelijkheid om je (online) netwerk uit te breiden en technische expertise van ingenieursbureau Arcadis. Dat zorgt vaak voor een enorme boost. Door mee te doen met Kern met Pit, kunnen initiatiefnemers terugvallen op iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak, een bouwtekening kan beoordelen of het gesprek met de gemeente mee kan voeren.

4,2 miljoen Nederlanders zetten zich actief in voor hun eigen omgeving, weten we uit onderzoek. Ze gaan aan de slag om het leven in hun buurt, dorp of wijk beter, groener, gezonder en gezelliger te maken. Kern met Pit helpt bewoners met informatie, praktische workshops en de begeleiding van deskundige adviseurs die als vrijwilliger hun kennis en ervaring inzetten. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk.

Deelnemers zijn verspreid over heel Nederland. Van dorp tot stad: Kern met Pit is er voor iedereen met een goed idee voor zijn buurt.

Meedoen

Heb jij ook een goed idee en wil je samen met buren of wijkgenoten aan de slag? Kan jullie plan wel wat extra pit gebruiken? Dan is het tijd voor actie! Schrijf je in voor Kern met Pit 2024.

Aanmelden kan tot 1 november 2023 via www.kernmetpit.nl.

Bekijk de video voor een sfeerimpressie.

Katalys - Kern-met-Pit-logo

Workshops en bijeenkomsten

Hoe maak ik een bedrijfsplan of plan van aanpak? Waar vind ik vrijwilligers? Hoe geef ik ons bewonersinitiatief een boost op social media? Welke manieren zijn er om aan geld te komen? Doe mee met de workshops en krijg direct antwoord op jouw vraag tijdens onze workshopweken.