Katalys - orange-figure-13

Inspiratiemiddag Overijssel

Woensdag 15 november 2023
13.00 – 17.00, na afloop informeel samenzijn

Provinciehuis Overijssel, Zwolle

In heel Nederland zetten ruim 4,2 miljoen mensen zich in om hun eigen omgeving beter, veiliger, groener en gezelliger te maken, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Motivaction in opdracht van Katalys. Ook in Overijssel wemelt het van de bijzondere initiatieven. Op enig moment kloppen veel hiervan aan bij fondsen, de gemeente, welzijnsorganisaties, woningbouwcorporaties en ondersteuningsorganisaties. Bij u, bij ons.

Programma inspiratiemiddag Ruim baan voor geitenpaadjes

  • 13.00: ontvangst.
  • 13.30: aanvang van het programma, opening.
  • 13.40: wervelende bijdrage met veel concrete tips en voorbeelden van Boukje Keijzer, bekend van haar boek en kaartenset De Regels en de Rek.
  • 14:15: Resultaten Motivaction onderzoek, speciale aandacht voor de provincie Overijssel.
  • 14.30: Geitenpaadjes en andere oplossingen.
    Rondetafelgesprekken over alledaagse struikelblokken, zoals De macht van Regels, Financiering(schotten), Systeemwereld vs Leefwereld. Hoe loop jij hier tegen aan? Wat kun je in je eigen organisatie doen en wat héb je al gedaan om dit op te lossen? En wat kunnen we met elkaar hieraan doen? Het gesprek moet leiden tot concrete actiepunten tips.
  • 15:30: input uit de sessies verschijnt in een woordwolk. Verdiepende toelichting door de zaal.
  • 15.40 Gedeputeerde dhr. G.H. ten Bolscher neemt de oogst van de conferentie in ontvangst en deelt de visie van de Provincie.
  • 16:15 Einde. Netwerkmoment met een borrel.

Bent u:

wethouder of werkzaam bij een woningbouwcorporatie, welzijnsorganisatie, de gemeente, provincie of waterschap, bij een fonds of ondersteuningsorganisatie of op een andere manier betrokken bij bewonersinitiatieven voor de fysieke leefomgeving? Van harte welkom!

Katalys - Katalys-conferentie-Overijssel-header

Workshops en bijeenkomsten

Hoe maak ik een bedrijfsplan of plan van aanpak? Waar vind ik vrijwilligers? Hoe geef ik ons bewonersinitiatief een boost op social media? Welke manieren zijn er om aan geld te komen? Doe mee met de workshops en krijg direct antwoord op jouw vraag tijdens onze workshopweken.