Katalys - orange-figure-13

Inspiratiemiddag Fryslân (afgelopen)

Dit evenement van 9 november 2023 is afgelopen. Bekijk binnenkort de sfeerimpressie van deze inspirerende dag.

Donderdag 9 november 2023
13.00 – 17.00

Provinsjehûs Fryslân, Leeuwarden

In heel Nederland zetten ruim 4,2 miljoen mensen zich in om hun eigen omgeving beter, veiliger, groener en gezelliger te maken, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Motivaction in opdracht van Katalys. Ook in Fryslân wemelt het van de bijzondere initiatieven. Op enig moment kloppen veel hiervan aan bij fondsen, de gemeente, welzijnsorganisaties, woningbouwcorporaties en ondersteuningsorganisaties. Bij u, bij ons.

Programma inspiratiemiddag Ruim baan voor geitenpaadjes

  • 13.00: ontvangst.
  • 13.30: aanvang van het programma, opening.
  • 13.40: wervelende bijdrage van Eva Rovers, bekend van Bureau Burgerberaad en het boek Nu zijn wij aan zet.
  • 14:15: Resultaten Motivaction onderzoek, speciale aandacht voor Fryslân.
  • 14.30: Geitenpaadjes en andere oplossingen..
    Rondetafelgesprekken over alledaagse struikelblokken, zoals De macht van Regels, Financiering, Systeemwereld vs Leefwereld. Hoe loop jij hier tegen aan? Wat kun je in je eigen organisatie doen en wat héb je al gedaan om dit op te lossen? En wat kunnen we met elkaar hieraan doen? Het gesprek moet leiden tot 2 concrete actiepunten per persoon en concrete tips voor iedereen.
  • 15:30: input uit de sessies verschijnt in een woordwolk. Verdiepende toelichting door de zaal.
  • 16.00 Een vertegenwoordiger van het Provinciaal Bestuur neemt de uitkomsten van de conferentie in ontvangst en blikt vooruit op de visie van de provincie (onder voorbehoud).
  • 16:15 Einde. Netwerkmoment met een borrel.

Workshops en bijeenkomsten

Hoe maak ik een bedrijfsplan of plan van aanpak? Waar vind ik vrijwilligers? Hoe geef ik ons bewonersinitiatief een boost op social media? Welke manieren zijn er om aan geld te komen? Doe mee met de workshops en krijg direct antwoord op jouw vraag tijdens onze workshopweken.