Katalys - orange-figure-13

5 juni: Rondje met Pit!

Save the date: 5 juni 2021

Trek op zaterdag 5 juni je wandelschoenen aan of pomp de banden op van je fiets want dan is het tijd voor een Rondje met Pit! In heel Nederland zijn de trofeewinnaars van Kern met Pit 2020 aan de slag gegaan om speciaal voor jullie een geweldig leuke route uit te stippelen waarin je al die bijzondere initiatieven zélf kunt bekijken. Het belooft een inspirerende dag te worden voor en door enthousiaste burgers met pit!

Zaterdag 5 juni: Rondje met Pit!

In elke provincie kun je terecht voor een mooie fiets- of wandelroute langs Kern met Pit initiatieven. Iedereen is nu nog druk bezig met het uitstippelen van de leukste route en het organiseren van alle activiteiten, dus daarvan houden we je natuurlijk op de hoogte. Maar zet 5 juni alvast in je agenda: de hele familie mag mee, het is in de buitenlucht en alle activiteiten zijn vanzelfsprekend coronaproof.

Uitreiking Gouden Pit en stemmen

Ook vindt op die dag de landelijke finale plaats van Kern met Pit: wie wordt dit jaar het beste buurtinitiatief van Nederland? KNHM-voorzitter Annemarie Jorritsma reist af naar de finalist voor de spannende uitreiking. Vanaf 20 mei kun je je stem uitbrengen op jouw favoriete buurtinitiatief van 2020. De winnaar van de Gouden Pit t.w.v. 3.000 euro wordt namelijk voor 50% bepaald door internetstemmen van het publiek!

Workshopweek

Wist je dat op maandag 7 juni het startschot gegeven wordt voor een leerzame en interessante workshopweek? De hele week kun je online diverse workshops gratis bijwonen. Van Filmpje Maken tot Bestuur en Toezicht, er is voor iedereen wat wils. Je kunt je nu al inschrijven! 

We zien je graag op zaterdag 5 juni voor het Rondje met Pit!