Katalys - orange-figure-13

KNHM bestaat 135 jaar!

Hoera, we zijn jarig! Vandaag precies 135 jaar geleden werd de vereniging Nederlandse Heidemaatschappij opgericht. De leden adviseerden elkaar over de beste manier om woeste gronden te ontginnen, bossen aan te leggen en de grond te bevloeien en verbeteren. 

De vereniging bouwde veel kennis op die al snel ook ter beschikking gesteld werden aan derden, waaronder staatsbedrijven als Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat. Uiteindelijk splitste de vereniging zich in twee delen: KNHM foundation voor het ideële deel en Arcadis pakte de commercie op. Trots dat we samen deze roots delen en nog steeds nauw verbonden zijn!

125 adviseurs in het hele land

Anno 2023 versterkt KNHM foundation mensen met plannen voor hun omgeving. Onze ruim 125 adviseurs in het hele land staan náást de plannenmakers, naast al die mensen die met elkaar een pleintje willen opknappen of onderhouden, een gebouw willen aankopen waar de hele buurt kan samenkomen, een gemeenschappelijke moestuin aanleggen of een windmolen neerzetten waar iedereen de vruchten van plukt.

Krachtige dorpen en wijken

Onze vrijwilligers geven tips en advies, motiveren om dóór te gaan, stellen hun netwerk open én roepen de hulp van Arcadis in als er specialistische kennis nodig is. Samen zorgen we in heel Nederland voor krachtige dorpen en wijken. Al 135 jaar.

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan waar KNHM foundation nu staat en wat we straks voor jullie betekenen!

Erfgoed KNHM & Arcadis

Wil je meer lezen of foto’s bekijken van 135 jaar KNHM/Arcadis? Neem dan een kijkje op de website over ons erfgoed.