Katalys - orange-figure-13

Heksje Route uit Noord-Brabant wint de Gouden Pit

Heksje Route uit Noord-Brabant heeft de Gouden Pit gewonnen! Het burgerinitiatief ontving een bedrag van 3.000 euro. De finale van Kern met Pit, de leefbaarheidswedstrijd van KNHM foundation, vond plaats tijdens tijdens het We doen het samen! Festival in Amersfoort.

De winnaar van de Gouden Pit werd bepaald door een vakjury en publieksstemmen. De trofeewinnaars hebben hard gewerkt om zoveel mogelijk stemmen te krijgen.

Heksje Route kwam met veel stemmen én veel lof van de jury als winnaar uit de bus. De tweede prijs van 2.000 euro was voor Plastic Valley uit Wolfheze, Gelderland. En de derde prijs, ter waarde van 1.000 euro, ging naar Parochiekerk “Jacobus de Meerdere” uit Hunsel, Limburg.

Op het festival lieten alle trofeewinnaars hun project zien aan de bezoekers en de vakjury. Ook konden ze een publieksprijs verdienen, door zoveel mogelijk Kern met Pit-balletjes van het festivalpubliek te verzamelen. Uiteindelijk had Plastic Valley ook de meeste balletjes opgehaald en ging deze Zilveren Pit-winnaar met een extra geldbedrag naar huis.

Het Groningse initiatief Pluktuin Lageweg heeft het mooiste filmpje gemaakt om hun project te laten zien. Ook hiermee was een prijs te winnen: deze initiatiefnemers wonnen een filmprijs van 1.000 euro.

Bekijk hier alle filmpjes van de trofeewinnaars.