Katalys - Katalys-conferentie-Zeeland-header

Conferentie provincie Zeeland

In heel Nederland zetten ruim 4,2 miljoen mensen zich in om hun eigen omgeving beter, veiliger, groener en gezelliger te maken, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Motivaction in opdracht van Katalys. Ook in Zeeland wemelt het van de bijzondere initiatieven. Op enig moment kloppen veel hiervan aan bij fondsen, de gemeente, welzijnsorganisaties, woningbouwcorporaties en ondersteuningsorganisaties. Bij u, bij ons.

Obstakels aan de kant

Graag nodigen we u uit voor onze werkconferentie met als rode draad: waar lopen we als professionals zelf tegen aan en hoe kunnen we dat oplossen? Doel is om aan het eind van de middag concrete tips en contacten te hebben om de obstakels te verminderen. En natuurlijk om nóg beter in staat te zijn om bewonersinitiatieven de broodnodige ruimte te geven.

Programma werkconferentie Ruim baan voor geitenpaadjes

  • 13.00: ontvangst.
  • 13.30: aanvang van het programma, opening.
  • 13.40: wervelende bijdrage van Marije van den Berg, bekend van De Beleidsbubbel, en hoe we deze liefdevol laten leeglopen, vele podcasts en Democratie in Actie.
  • 14:15: Resultaten Motivaction onderzoek, speciale aandacht voor de provincie Zeeland.
  • 14.30: Geitenpaadjes en andere oplossingen.
    Gesprek met elkaar (tafels van 8) over 6 helaas alledaagse struikelblokken, zoals De macht van Regels, Financiering, Systeemwereld vs Leefwereld. Hoe loop jij hier tegen aan? Wat kun je in je eigen organisatie doen en wat héb je al gedaan om dit op te lossen? En wat kunnen we met elkaar hieraan doen? Het gesprek moet leiden tot 2 concrete actiepunten per persoon en concrete tips voor iedereen.
  • 15:30: input uit de sessies verschijnt in een woordwolk. Verdiepende toelichting door de zaal.
  • 15.40 Gedeputeerde dhr. A.R.M. Vael neemt de oogst van de conferentie in ontvangst en deelt de visie van de Provincie.
  • 16:15 Einde. Netwerkmoment met een borrel.

Bent u:

wethouder of werkzaam bij een woningbouwcorporatie, welzijnsorganisatie, de gemeente, provincie of waterschap, bij een fonds of ondersteuningsorganisatie of op een andere manier betrokken bij bewonersinitiatieven voor de fysieke leefomgeving? Van harte welkom!

Katalys - Marije-van-den-Berg
Katalys - De-beleidsbubbel-cover
Katalys - Stop