Katalys - orange-figure-13

Inspiratiemiddag Groningen

Donderdag 30 november 2023
13.00 – 17.00, na afloop informeel samenzijn

Provinciehuis Groningen, Groningen

In heel Nederland zetten ruim 4,2 miljoen mensen zich in om hun eigen omgeving beter, veiliger, groener en gezelliger te maken, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Motivaction in opdracht van Katalys. Ook in Groningen wemelt het van de bijzondere initiatieven. Op enig moment kloppen veel hiervan aan bij fondsen, de gemeente, welzijnsorganisaties, woningbouwcorporaties en ondersteuningsorganisaties. Bij u, bij ons.

Programma inspiratiemiddag Ruim baan voor geitenpaadjes

  • 13.00: ontvangst.
  • 13.30: aanvang van het programma, opening.
  • 13.40: wervelende bijdrage van Floor Milikowski, bekend van Een Klein land met Verre Uithoeken, Wij zijn de Stad enhaar bijdragen in De Groene Amsterdammer.
  • 14:15: Resultaten Motivaction onderzoek, speciale aandacht voor de provincie Groningen.
  • 14.30: Geitenpaadjes en andere oplossingen.
    Gesprek met elkaar over 6 helaas alledaagse struikelblokken, zoals De macht van Regels, Financiering, Systeemwereld vs Leefwereld. Hoe loop jij hier tegen aan? Wat kun je in je eigen organisatie doen en wat héb je al gedaan om dit op te lossen? En wat kunnen we met elkaar hieraan doen? Het gesprek moet leiden tot 2 concrete actiepunten per persoon en concrete tips voor iedereen.
  • 15:30: input uit de sessies verschijnt in een woordwolk. Verdiepende toelichting door de zaal.
  • 15.40 Gedeputeerde Tjeerd van Dekken neemt de oogst van de conferentie in ontvangst en deelt de visie van de Provincie.
  • 16:15 Einde. Netwerkmoment met een borrel.

Bent u:

wethouder of werkzaam bij een woningbouwcorporatie, welzijnsorganisatie, de gemeente, provincie of waterschap, bij een fonds of ondersteuningsorganisatie of op een andere manier betrokken bij bewonersinitiatieven voor de fysieke leefomgeving? Van harte welkom!

Katalys - Katalys-conferentie-Groningen-header-email

Workshops en bijeenkomsten

Hoe maak ik een bedrijfsplan of plan van aanpak? Waar vind ik vrijwilligers? Hoe geef ik ons bewonersinitiatief een boost op social media? Welke manieren zijn er om aan geld te komen? Doe mee met de workshops en krijg direct antwoord op jouw vraag tijdens onze workshopweken.